Vyhledat Odemknout
ÚvodSvatební inspiraceTipy na svatební menu aneb výb...
 

Tipy na svatební menu aneb výborné jídlo na svatbu je základ

Hotel Imperial
Text & foto: Petr Kollman, zakladatel Marriage Guide
 

Výběr vhodného svatebního menu, restaurace, nebo catteringu je velice důležitý. Nejen proto, že většina svatebních hostů se těší na skvělé jídlo a to pak nakonec zanechá největší dojem z celé svatby. Můžete mít zpožděný program, nebo bude špatné počasí, ale jídlo na svatbu je pod drobnohledem všech svatebčanů a prostě musí být fantastické!

 
Tipy na svatební menu aneb výborné jídlo na svatbu je základ
 
 

Naše svatba se konala venku a vše jsme měli na jednom místě. Volba byla tedy jasná - svatební cattering. Cattering je vlastně taková pojízdná restaurace nabízející úplně vše. Skvělé jídlo, pití, talíře, skleničky, příbory, personál a veškerý servis jsou schopni připravit téměř kdekoli a kdykoli. 

Naše požadavky byly trochu netradiční, jelikož jsme měli večerní svatbu a hostinu jsme plánovali až ve 22:00 večer. Chtěli jsme servírovanou polévku (vybrali jsme knedlíčkovou) a vše ostatní pak formou rautu. Vybrali jsme studený, teplý raut a grilování, které nám přišlo k celé koncepci rustikální svatby nejtypičtější. 

Na výběr jsme měli hned z několika firem, které se specializují na svatební cattering (Český cattering, Hotelová škola Radlická, Denisa Richterová). Vybrali jsme si Denisu Richterovou z firmy svatební cattering Denisa a majitelku restaurace Na Vinici v Praze, která nám vyšla nejvíce vstříc a svým lidským přístupem nám i sedla nejvíce. Když jsme pak ochutnali její výtečný bramborový salát, nebylo již co řešit. Denisa vzala na svatbě vše pod svou koordinaci a nejen servis spojený se svatebním pohoštěním byl prostě na jedničku! Volba Denisy Richterové se nám opravdu vyplatila a za žádnou cenu bychom neměnili, dokonce si troufnu říci, že bychom to bez ní nezvládli. Byla zkrátka součástí celé svatby, celého týmu, který naši svatbu perfektně připravil. 

Svatební menu - předkrmy

Příjezd svatebních hostů byl naplánován na 18:00 a k welcome drinku jsme zvolili jednoduché, ale za to syté a výborné variace předkrmů: 

- skvělé miniburgery,

- plněné croissainty,

- slané tyčinky z listového těsta,

- škvarkovou pomazánku na domácím chlebu, posypanou čerstvou jarní cibulkou, 

a sladké předkrmy:

- hodonínské koláče

- domácí štrůdl

Svatební menu - hlavní chod

Po svatebním obřadu jsme se přemístili na slavnostní svatební hostinu. Polévku jsme měli, jak jsem již zmínil výše, servírovanou (na každém stole byla připravena mísa s naběračkou). Následoval raut, neboli švédské stoly, které se prohýbali pod váhou skvělého jídla, které šikovný personál od Denisy promptně doplňoval. 

Do rautu jsme zařadili mnoho dobrot a i vzhledem k velkému arzenálu alkoholických nápojů jsme volili tučnější a klasické pochutiny: 

- Domácí guláš (s knedlíkem, rýží, chlebem)

- Bramborový salát a variace kuřecích a vepřových řízečků

- Hajdůcké zelí

- Šopský, řecký, okurkový a rajčatový salát,

- variace klobás, salámů, sýrů, sušeného masa, doplněno o kozí rohy a výborné papričky,

- Tlačenky, utopence, nakládaný hermelín a různé druhy omáček

Venku probíhalo grilování, kde jsme vybrali:

- šunka od kosti

- bavorské, pikantní a moravské klobásky, 

- grilovaný hermelín, 

Jedlo se a pilo, pilo se a jedlo, skvělá zábava pokračovala až do dopoledních hodin druhého dne. Všichni si moc chválili a jako bonus jsme od Denisy v 10:00 dopoledně dostali všichni skvělou česnečku! :D 

Denisu Richterovou mohu tedy za magazín Marriage Guide jedině doporučit!

K pití, výběru alkoholu a množství se dostaneme v dalším článku, tak se těšte :)

 
 

E-nabídka